home-icon-06

Vragen?

Mogelijk zijn ze al eens beantwoord?

Hoe te boeken?

Op een muisklik afstand…

U kunt uw ballonvaart eenvoudig via deze website bestellen en afrekenen. Onder het kopje “Arrangementen” vindt u de verschillende ballonvaarten en tickets die wij aanbieden. U kunt vervolgens op deze pagina zelf uw bestelling plaatsen en vervolgens eenvoudig betalen via onder andere iDEAL, Bancontact/Mistercash en middels overboeking.

Helaas is het nog niet mogelijk om last minute tickets online te bestellen. Deze kunt u uiteraard wel gewoon contant afrekenen of eventueel op rekening bestellen. U kunt tickets ook telefonisch bestellen 076 – 85 00 578 of bij ons op de ‘thuisbasis’ ophalen. In het laatste geval stellen wij het wel op prijs als u van te voren even belt.

Besteld en nu?

NAUWKEURIG INVULLEN!

Direct na uw bestelling ontvangt u een bevestiging van bestelling. Als u verschillende tickets gekocht heeft, kunt u er meerdere ontvangen. Controleer a.u.b. deze gegevens goed. Mocht er een fout in staan, neem dan direct contact met ons op. Binnen twee werkdagen ontvangt u van ons de bevestiging met de rekening welke u binnen 14 dagen dient te voldoen.

NIETS ZO VERANDERLIJK ALS HET WEER…

Niets is zo veranderlijk als het weer in Nederland. Daarom zijn voorspellingen ruim voor vertrek eenvoudigweg niet te maken. Wij verzoeken u daarom gelieve niet om dagen van te voren contact met ons op te nemen. Wij zullen zelf op de dag van vertrek contact met u opnemen tussen 13.00 uur en 14.00 uur. Als de ballonvaart doorgaat ontvangt u van ons direct alle gegevens die u nodig heeft voor uw vertrek, zoals de opstijglocatie en de vertrektijd.

U zult ongetwijfeld denken: ‘waarom moet dat zo op het laatste moment?’ Een heel begrijpelijke vraag. Zoals u van ons weet, willen wij u een onvergetelijke ervaring garanderen. Dit kan alleen als wij de windsnelheid en windrichting zo nauwkeurig mogelijk bepalen. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat de windkracht te sterk is om te kunnen varen of dat een zware regenbui het onmogelijk maakt om te varen.  In het geval dat u door weersomstandigheden niet kunt vertrekken, kunt u direct een afspraak maken voor een nieuwe ballonvaart.

Waarom vinden ballonvaarten vroeg in de morgen of begin van de avond plaats?

Ballonvaarten vinden juist dan plaats omdat de lucht dan het meest stabiel is. Ballonnen hebben stabiele condities nodig om veilig te kunnen varen en de periode rond zonsopkomst/zonsondergang is daarvoor het meest geschikt. De thermiek begint ongeveer 2 uur na zonsopkomst wanneer de zon de aarde verwarmt. Dan begint de luchtopbouw onstabiel te worden.

2 uur voor zonsondergang neemt de thermiek weer af. De zon komt zo schuin op de aarde te staan dat deze niet meer verwarmt wordt maar juist afkoelt. Op dat moment stopt dus de opstijgende warme lucht van de aarde en neemt de windsnelheid af en wordt de atmosfeer stabiel. Dit moment gebruiken ballonvaarders om de lucht in te gaan en in een stabiele atmosfeer te gaan ballonvaren. Echter in de winter kun je overdag wel ballonvaren. Omdat er in de winter bijna geen thermiek is.

Hoe kunnen ballonnen varen?

Hete lucht stijgt, zo simpel is het. Een grote brander zorgt ervoor dat tijdens de vaart de lucht in de ballon warmer is dan de lucht buiten de ballon. De piloot bepaalt de hoogte en de mate van daling door de temperatuur binnen de ballon te beïnvloeden door middel van verwarmen en afkoelen.

Waar zijn ballonnen van gemaakt?

De envelope (de ballon zelf) is gemaakt van een stof genaamd ripstop nylon (zeer licht en zeer sterk) met tapes en roestvrijstalen kabels, die zo gemaakt zijn dat ze aan de mand vastgemaakt kunnen worden. De mand is gemaakt van riet en zijn allemaal met de hand gemaakt.

Hoe hoog kunnen ballonnen varen?

Piloten willen u graag zoveel mogelijk laten zien en zullen daarom, afhankelijk van het weer, op verschillende hoogtes varen. Een ballon kan zowel op boomtophoogte varen als enkele duizenden meters hoog. In Nederland is het luchtruim opgedeeld in verschillende classificaties en mag een ballon afhankelijk van de luchtruim classificatie nooit hoger als 10.000 ft. Echter op deze hoogte wordt er nooit commercieel ballon gevaren. Tijdens een normale ballonvaart gaat u over het algemeen nooit hoger dan 3000 ft. Dit is ongeveer 1km hoog.

Hoe stuur je een ballon?

Ballonnen kunnen niet gestuurd worden! Niettemin variëren luchtstromen op verschillende hoogtes en een piloot kan hier gebruik van maken door op verschillende hoogtes te gaan varen. En zo toch een klein beetje sturing krijgen. Een ballon vaart op de wind en volgt dus de windrichting. Er is dus enkel sturing als de windrichting op verschillende hoogtes varieert. Doormiddel van een andere luchtstroom te kiezen en dus lager of hoger te gaan kan de ballonvaarder een beetje bepalen welke kant deze op gaat.

Wat voor kleding moet ik dragen?

Vrijetijdskleding is het meest comfortabel. Een warme sweater of jas zou u nodig kunnen hebben . Deze kunt u tevens eenvoudig uittrekken als het warmer wordt. Voor schoenen adviseren wij u stevige, dichte schoenen.

Wat neem ik mee?

Een camera of video is een absolute “must” om herinneringen aan uw bijzondere ballonvaart vast te leggen. Neemt u ook extra film en batterijen mee, want als u in de lucht zonder komt te zitten, kunt u misschien bijzondere momenten missen. U dient er wel rekening mee te houden, dat uw film/fototoestellen op eigen risico meeneemt.

Kan iedereen ballonvaren?

We varen met passagiers in de leeftijd van 8 tot 100 jaar. Belangrijk is wel dat de passagiers 1 tot 1.5 uur kunnen staan. Als er twijfel bestaat betreffende lichamelijke of gezondheidsredenen, geeft u dit dan aan ons door voordat u boekt. Bij zwangerschap adviseren wij u niet te gaan ballonvaren. Graag maken wij in dit geval op een later tijdstip een nieuwe afspraak.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt