De spanning van het vertrek. Langzaam wandel je richting de ballon. Je voelt je hart kloppen terwijl je kijkt hoe de ballon zich vult met warme lucht. De ballon werpt een reusachtige schaduw over het landschap. Je kijkt nog eens goed om je heen en stapt in de mand. Je voelt de warmte van het gas dat de ballon volspuwt. De mand komt los van de grond. Nog meer gas en warmte. Beweging. En plotseling… Plotseling is het stil. Mensen worden stippen en wegen worden paden: je vaart vloeiend door de lucht en geniet van het weidse uitzicht…

JULES VERNE

De luchtballon is een van de meest ingenieuze vervoersmiddelen ooit. Met een luchtballon varen gaat geheel op de werking van warme en koude lucht en er komen geen motoren of andere technieken aan te pas. Jules Verne schreef er in 1863 al een boek over, en anno nu spreekt een luchtballonvaart nog steeds tot de verbeelding.

ERVAAR EEN LUCHTBALLONVAART ZELF

Bij Xclusive heeft u de mogelijkheid om zelf te ervaren hoe het voelt om met een luchtballon te varen. Wij hebben verschillende ballonvaarten samengesteld, zodat u de ervaring helemaal af kunt stemmen op uw persoonlijke wensen. Wilt u iemand echt verrassen, dan bieden wij ook cadeaubonnen. Neem gerust contact op voor meer informatie over de mogelijkheden.